Badminton

Om badminton, spela badminton

Tävlingar

Den första tävlingen ägde rum 1898 i Guildford, England. Året därpå arrangerades All England Badminton Championships för första gången och har därefter ägt rum årligen, med undantag för åren 1915–19 samt 1940–46. Tävlingen räknades som inofficiellt VM fram till 1977. Detta år arrangerades (i Malmö) de första officiella världsmästerskapen. VM avgörs numera vartannat år med lagspel (en tävling för herrar och damer) samt spel i herrsingel, damsingel, herrdubbel, damdubbel och mixed. Sedan 1968 arrangeras EM varje jämnt år. Lagtävlingen Thomas Cup för herrlandslag spelades första gången 1948–49 och motsvarigheten för damer, Uber Cup, 1956–57. Båda tävlingarna spelas med slutspel VM-fria år. Sedan 1992 är badminton olympisk sport.

1 kommentar to “Tävlingar”

Lämna en kommentar